Hrvati ekspresno do novega selektorja!

Upravni odbor hrvaške rokometne zveze je dva dni po vrnitvi reprezentance v domovino na seji sprejel odstop selektorja Lina Červarja. Hkrati je upravni odbor od koordinatorja za hrvaški moški rokomet gospoda Lina Červarja prejel predlog za tri kandidate za novega selektorja hrvaške moške članske reprezentance. To so bili Hrvoje Horvat, Slavko Goluža in Ivano Balić.


Po izčrpni razpravi in ​​podrobni analizi vsakega izmed ponujenih kandidatov je bilo ugotovljeno, da Ivano Balić žal nima potrebnih kompetenc za opravljanje funkcije selektorja reprezentance. Odbor je tako novega selektorja zbral na podlagi glasovanja, večino glasov pa je prejel Hrvoje Horvat, ki bo Hrvaško vodil na kvalifikacijah za OI.

Hrvoje Horvat, selektor moške reprezentance:
“Hvala upravnemu odboru, za zaupanje. Izredno sem vesel. Prav tako bi se rad zahvalil celotni hrvaški rokometni zvezi za teh osem let, ko sem delal z mlajšimi, in kot pomočnik Lina Červarja. V vseh teh letih sem zbral veliko izkušenj in znanja in verjamem, da mi bo to pomagalo pri vodenju hrvaške članske reprezentance. Seveda se zahvaljujem gospodu Linu Červarju, ker me je predlagal. Zavedam se, koliko odgovornosti in obveznosti je na meni, vendar verjamem, da se lahko odzovem na vse izzive in uspešno vodim Hrvaško.”

FOTO: Egypt 2021

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja