Hrvati do prve zmage, Katar do druge

V skupini C je Hrvašla po nepričakovanem remiju z Japonsko le prišla do prve zmage. Z 28:20 so bili boljši od Angole, a srečanje je bilo težje, kot kaže končni izid. Medtem je Katar z 31:29 tesno ugnal trdožive Japonce in si s tem že zagotovil napredovanje iz skupinskega dela.


Angolci, predzadnji na zadnjem svetovnem prvenstvu, so na odmor odšli le z golom zaostanka (12:11). Vse do 40. minute so afriški predstavniki kockastim dihali za ovratnik, nato pa so se favoriti, predvsem po zaslugi v vratih razpoloženega Ivana Pešića le odlepili in pripeljali srečanje v svojo korist.

Na drugi tekmi skupine C so Japonci, ki so velike preglavice delali že Hrvatom, ob polčasu še vodili s 16:15. V nadaljevanju sta moštvi ostali izenačeni in 8 minut do konca, ob rezultatu 26:26, ni bilo mogoče predvideti zmagovalca. Pod žaromete je nato stopil Katarski vratar Mohamed Abidi, ki je Samurajem ubranil 3 zaporedne strele. Ključno sedemmetrovko je nato rešil še njegov vratarski kolega bosanskega porekla Danijel Šarić in Katarci so uspeli speljati zmago.

KATAR – JAPONSKA 31:29 (15:16)
Marzo 11, Madadi 6; Doi 7, Agarie 6.

ANGOLA – HRVAŠKA 20:28 (11:12)
Teca, Nascimento po 3; Čupić 6, Martinović 5.

 

Foto: IHF

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja