Hrvaški spodrsljaj terjal davek: Červar zapušča reprezentanco!

Po porazu proti Argentini, ki je Hrvaški pustil le še malenkostne možnosti za uvrstitev v četrtfinale, je že završalo. Glavni trener Lino Červar je po porazu namreč dejal, da po prvenstvu zapušča klop Hrvaške. Edina opcija Hrvaške za uvrstitev v četrtfinale je zmaga nad branilci naslova Danci ter zmaga Katarja nad Argentino.


“Prevzemam vso odgovornost. Razočaran sem in zelo presenečen. Presenečen nad načinom nad katerim je moja ekipa odigrala ključno tekmo na svetovnem prvenstvu, ampak sem odgovoren tudi jaz kot trener. Razočaran sem nad pristopom k igri na najpomembnejši tekmi. Jaz ne morem več nadaljevati s tem. Ponosen sem na vse kar sem naredil, ampak je čas, da reprezentanco prevzame nekdo drug. Nisem navajen, da tako izgubljam tekme. Na zvezi je da sedaj najde mojega naslednika in apeliram, da morajo biti previdni pri izbiri za sledeče kvalifikacije za olimpijske igre,” je takoj po tekmi dejal Červar.

“Seveda še obstaja možnost in treba se je boriti. Jaz nisem obupal nad tem prvenstvom, ampak to kar govorim se nanaša na prihodnost. Ponosen sem na vse kar sem naredil z reprezentanco v zadnjih 20. letih. Enostavno je za mene kot za trenerja ponižujoče, da ekipa tako odigra tekmo, ki je ključna za preboj v četrtfinale,” je zaključil legendarni Lino Červar.

FOTO: IHF

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja