Gre v tretje res rado? Norvežani pravijo da!

Kvalifikacije na SP: 3. mesto na EHF EURU 2020


Nastopi na SP: Petnajsti nastop, najboljši rezultat 2. mesto (2017 in 2019)

Glavni trener: Christian Berge

Vzdevek ekipe: Levi

Kot pravijo, v tretje gre rado. To bi lahko veljalo za norveško reprezentanco, ki je na prejšnjih dveh svetovnih prvenstvih osvojila drugo mesto. Norveški bo še kako manjkal njen kapetan 38-letni Bjarte Myrhol, ki je utrpel poškodbo ramena. Prav Myrhol je bil na zadnjih dveh svetovnih prvenstvih izglasovan za najboljšega krožnega napadalca.

Berge je reprezentanco Norveške prevzel v letu 2014 in jo ponesel do največjih uspehov v zgodovini. S srebrnima medaljama na SP 2017 in 2019 ter bronasto na EHF EURU 2020, ki je bila nasploh prva medalja na EP za Norveško, je zdajšnji selektor spisal pravljično obdobje norveške reprezentance.

“Težko bo, saj je veliko odličnih reprezentanc,” je o skupinskem delu tekmovanja dejal Berge. “V zadnjih letih smo velikokrat igrali proti Franciji in vedno je bilo zelo zanimivo. Z Avstrijo smo se že tudi srečali in mislim, da je skupina E ena najmočnejših v skupinskem delu prvenstva. Čim bolje se bomo pripravili in upam, da se bomo znova borili za medalje,” dodaja norveški selektor.

Seveda ob predstavitvi norveške reprezentance ne moremo iti mimo njenega prvega zvezdnika Sandra Sagosena. Sagosen je nedvomno eden izmed največjih svetovnih rokometnih zvezdnikov, ki navdušuje navijače, igralce in trenerje po vsem svetu.

Bergeova ekipa bo SP pričela v skupini E, kjer se bo pomerila z Avstrijo, Francijo in Združenimi državami Amerike.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja