Gajić: “Rusija ima še vedno malce pridiha svoje stare rokometne šole”

Slovensko reprezentanco nocoj ob 18.00 čaka obračun z ekipo ruske rokometne zveze. Če je bila tekma proti Južni Koreji nekakšna lažja uvertura, pa bo šlo proti Rusom zares. Tega se zavedajo tudi pri naši reprezentanci.


“Pred nami je povsem druga tekma od uvodne z Južno Korejo. Rusija je kakovostna reprezentanca, na vsakem položaju ima dobre igralce, ki nastopajo v močnih ligah, nekateri od njih tudi v Ligi prvakov. O taktičnih zadevah pred tekmo z Rusi ne bom govoril, a menim, da smo jih dobro analizirali in pripravili ustrezno strategijo,” je bil kratek selektor Vranješ, ki bo proti Rusom računal na Tadeja Mazeja in Urbana Lesjaka, ki sta v Egipt pripotovala kot zamenjavi za Tilna Kodrina in Urha Kastelica, ki jima organizatorji ne dovolijo aktivnosti z reprezentanco.
O tekmi z rusko rokometno zvezo je spregovoril tudi Dragan Gajić, ki je bil najboljši slovenski strelec proti Južnokorejcem: “Rusija ima še vedno malce pridiha svoje stare rokometne šole, na uvodni tekmi proti Belorusiji pa je na trenutke dokazala, da zna prikazati moderno in hitro igro. Gre za kakovostno ekipo, na sobotni tekmi bo najbolj pomembno, da ji vsilimo naš način igre.”
Slovenija bi si z današnjo zmago že zagotovila nastop v drugem delu svetovnega prvenstva.
FOTO: Egypt 2021

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja