Gaber s svojim edinim zadetkom priigral izenačenje v zadnji sekundi tekme

Slovenska reprezentanca je danes odigrala najpomembnejšo tekmo v dosedanjem delu svetovnega prvenstva v Egiptu. Zmaga nad reprezentanco Švedske je pomenila olajšane možnosti za preboj v četrtfinale, medtem ko bi poraz stvari precej zapletel. Zgodil se ni ne prvi, ne drugi scenarij, saj je se je srečanje končalo z neodločenim rezultatom (28-28).


Slovenska reprezentanca tekme ni začela najbolje. Tekmo so naši otvorili v postavi Urban Lesjak, Dean Bombač, Miha Zarabec, Jure Dolenec, Blaž Blagotinšek, Blaž Janc in Darko Cingesar. Švedska je najprej povedla preko Hampusa Wanneja, na 1-1 pa je izenačil Blaž Blagotinšek. Sledile so minute v katerih je bolje igrala reprezentanca Švedske, saj so z dvema hitrima protinapadoma povedli z 1-4. Slovenci so se nekaj časa mučili v napadu, šele v zadnjih minutah polčasa pa so se vendarle začeli približevati. Prav v zadnji sekundi polčasa je Miha Zarabec po odbitem strelu Cehteta ostal sam pred vratarjem in postavil izid 14-15.

V drugem polčasu smo prav tako spremljali izenačeno predstavo. Na žalost je imela slovenska reprezentanca tudi tokrat nekaj črnih minut. Potem, ko so naši že prišli do prednosti in po zadetku Blagotinška povedli z 18-17, je sledila švedska serija 0-4, ki jim je prinesla prednost z 19-22. Slovenija se je znova znašla v zaostanku in lovljenju izenačenja. Lepa priložnost se je našim ponudila v 50. minuti, ko so imeli kar dva igralca več, a je Cehte zapravil čisto priložnost iz krila. Potem, ko so naši uspešno ubranili napad je Cehte vendarle zadel in znižal na 24-25. Slovenija je imela izredno lepo priložnost za izenačenje v 55. minuti, a je Henigman zadel prečko. Kar ni uspelo Henigmanu je končno uspelo Gajiću, ki je v 56 minuti izenačil na 26-26.

V 58. minuti je Slovenija vendarle prišla do vodstva. Žogo je v prazno mrežo pospravil Janc in Slovenija je povedla z 28-27, tu pa se je drama šele pričela. Švedi so izenačili preko Jonssona, nato pa je v naslednjih nekaj trenutkih sledila kaotična igra, ko je napad s slabo podajo najprej zapravil Bombač, nato pa je žoga ušla še Jancu. Na žalost slovenske reprezentance so situaciji izkoristili Švedi, ki so nekaj sekund pred koncem preko Wanneja povedli s 27-28 in Sloveniji je preostal zgolj napad za izenačenje. Na srečo si je prostor pred golom dobro izboril Matej Gaber, ki je s položaja krožnega napadalca vendarle izenačil in poskrbel za končni remi (28-28). To je bil šele njegov prvi zadetek na tekmi.

ŠVEDSKA : SLOVENIJA 28 : 28

Gajić 6, Zarabec 5, Blagotinšek 3, Dolenec 4, Mačkovšek 3, Janc 2, Cehte 2, Bombač 1, Gaber 1

Foto: Egypt 2021

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja