Francozom derbi skupine E, Švicarji boljši od Avstrijcev

V derbiju skupine E, drugega tekmovalnega dne na SP smo videli zmago Francozov v derbiju z Norvežani, Švicarji pa so premagali naše severne sosede Avstrijce. 


V izjemnem derbiju v skupini E so Francozi premagali Norvežane z 28-24. Spremljali smo odlično, hitro tekmo od začetka, obe ekipi sta se izmenjevali v vodstvu, Francozi pa so prevzeli vodstvo z 13-12 nekaj sekund pred polčasom. Sander Sagosen pa je tik pred koncem zadel in polčas se je končal z 13-13. Začetek drugega polčasa je bil podoben prvemu, ekipi sta se izmenjevali v vodstvu in prikazovali izjemen rokomet. Francozi so povedli z 19-18 in naredili serijo 3-0, ko so povedli z 21-18, trener Norvežanov pa je bil primoran vzeti minuto odmora. V zadnjih 10. minutah so Francozi nadzorovali tekmo, dosegli 6 zadetkov v 3 minutah in potopili norveško barko. Pri Francozih je bil najbolj razpoložen Kentin Mahe, ki je dosegel 9 zadetkov, po 4 pa so dodali Hugo Descat, Thimotey N’Guessan in Nedim Remili.  Pri Norvežanih je kot že ničkolikokrat izstopal Sander Sagosen z 10, po 3 zadetke pa sta dodala Magnus Jondal in Bjarte Myrthol.

Naš nekdanji bombarder Aleš Pajovič je z Avstrijo izgubil v uvodni tekmi s Švicarji v skupini E. Avstrijci so začeli bolje, v prvem polčasu pa so bili v vodstvu precejšen del le tega. Švicarji so povedli le enkrat z rezultatom 6-7.  Drugi polčas so se Švicarji zbrali in zaigrali precej bolje. Hitro so prišli do otipljivega vodstva in vodili z 14-18. Avstrijcem ni uspevalo držati ritma, poznala se je odsotnost Nikole Bylika. Ni se jim uspelo več približati na več kot 3 zadetke zaostanka. Švicarji so na koncu slavili z 3 zadetki in vpisali prvo zmago v skupini E. Pri Avstrijcih je bil najbolj razpoložen Robert Weber z 7 zadetki, 5 jih je dodal Boris Živković. Pri Švicarjih je bil tradicionalno najboljši Andy Schmid, ki je dosegel 7 zadetkov, po 6 pa sta jih dodala Ruben Lenny in Cedrie  Tynowski.

SP: DRUGI TEKMOVALNI DAN, SKUPINA E:

Avstrija : Švica 25:28(13:13) Weber 7; Scmid 7

Norveška : Francija 24:28(13:13) Sagosen 10; Mahe 9

FOTO: IHF

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja