Francozi stežka, Norvežani zlahka do dveh točk

Francozi so v popoldanskem terminu prišli do tesne zmage in ostali stoodstotni, Norvežani pa so zvečer gladko ugnali Avstrijce in odhajajo v drugi del z dvema točkama, Francozi pa s štirimi. 


Že v prvem delu je bila tekma med Francozi in Švicarji izenačena, prvi polčas se je končal z 14-14.  V drugem delu so Francozi stisnili in na koncu tesno premagali Švicarje ter si tako zagotovili napredovanje s stoodstotnim izkupičkom. Zmagali so z rezultatom 25-24, najboljši strelec pri Francozih pa je bil Kentin Mahe, ki je dosegel 8 zadetkov. Pri Švicarjih je dominiral Andy Schmid, ki je dosegel kar 10 zadetkov in pokazal kaj pomeni Švicarjem. Švicarji tako odhajajo v drugi del brez točk.

Norvežani so v večernem obračunu zlahka opravili z Avstrijci in slavili z 38-29. Po prvem delu so vodili z 20-17, v drugem delu pa še bolj pritisnili in na koncu tekmo gladko dobili. Naziv igralca tekme je pripadel Kentu Robinu Tonnesenu, ki je dosegel 7 zadetkov. Najboljši strelec je bil sicer  Sander Sagosen  z 9, pri Avstrijcih pa Tobias Wagner in Robert Weber z 6 zadetki.

SP, SKUPINA E, ŠESTI TEKMOVALNI DAN:

Francija : Švica 25:24(14:14) Mahe 8; Scmid 10

Norveška : Avstrija 38:29(20:17) Sagosen 9; Wagner in Weber 6

One thought on “Francozi stežka, Norvežani zlahka do dveh točk

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja