Francozi po podaljških strli “žilave” Madžare

Še na drugi četrtfinalni tekmi smo videli podaljške, Madžari in Francozi so se po rednem delu razšli z rezultatom 30-30, Madžari pa so vodili že z 6 zadetki razlike. Francozi so v podaljšku pokazali več zbranosti in predvsem izkušenj in tekmo dobili z 35-32 in se veselili zmage, v polfinalu pa se bodo pomerili z Švedi. 


Madžari so tekmo odlično začeli in povedli z 0-2. Francozi so zadeli za 1-2, nato pa so Madžari ušli in napravili izjemno serijo, zdelo se je da Francozi nimajo odgovora na madžarski napad. Zadevali so iz vseh strani in si priigrali vodstvo kar z 1-7. Šele potem so Francozi končno malce ujeli ritem in znižali na 4-9, kasneje pa so se povsem približali na gol zaostanka, ko je bilo 8-9. Več kot to jim v prvem polčasu ni uspelo in Madžari so polčas dobili z rezultatom 12-14.

Drugi polčas se je začel z igro gol za gol, Francozi pa niso uspeli niti izenačiti. Prvo vodstvo Francozov je bilo šele pri rezultatu 20-19.  Francoski selektor je v igro poslal tudi vratarja Gentyja, ki je zbral nekaj pomembnih obramb, Francozi pa so zadevali v napadu iz vseh pozicij. Šele v 50. minuti jim je uspelo prvo otipljivo vodstvo, ko so pobegnili na 28-25. Madžari so težje prebijali obrambo in imeli so precej težav v napadu, Francozom pa se je povsem odprlo. v 57. minuti so povedli z 30-27 in zdelo se je, da izkušeni Francozi tega vodstva ne bodo izpustili iz rok, Madžari pa so zapravili še napad. V 59. minuti je zadel Dominik Mathe in približal Madžare na gol zaostanka, Francozi pa so zapravili napad, na drugi strani pa je za izenačenje zadel Bence Banhidi. Francoski selektor Gille je 17 sekund pred koncem tekme uzel minuto odmora, Francozi pa so imeli vse v svojih rokah v zadnjem napadu, a so napad zapravili in sledili so podaljški.

Prvi so v podaljšku zadeli Madžari in povedli z 30-31, Francozi pa so hitro vrnili in izenačili. Sledili so zapravljeni napadi na obeh straneh, Francozi pa so bili v zakljuku podaljška bolj zbrani in prek Romaina Lagarda dobili podaljšek z 32-31. V drugem podaljšku so si Madžari hitro priigrali strel s sedmih metrov, a Dominik Mathe ga je zapravil. Francozi so povečali prednost prek Huga Descata in povedli z 2 zadetkoma, na drugi strani pa je Mate Lekai hitro priboril strel s sedmih metrov, ki ga je izkoristil Zsolt Balogh. Francozi so na drugi strani spet hitro zadeli prek Nica Tournata, Madžari pa so naredili prekršek v napadu in tekma je bila odločena. Zadel je še Luc Abalo in francosko slavje se je lahko začelo, saj so se 13. uvrstili v polfinale.  Najboljši strelec pri Francozih je bil Michael Guigou s 6 zadetki, Hugo Descat jih je dodal 5. Pri Madžarih jih je 6 dosegel Bence Banhidi, po 5 pa sta jih dodala Mate Lekai in Bendegusz Boka.

FOTO: IHF

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja