Francozi, Norvežani in Portugalci v troboj za četrtfinale

V skupini 3. so si Francozi kot prvi zagotovili četrtfinalno vstopnico. Norvežani so zanesljivo ugnali Alžirce, Portugalci pa malce težje Švicarje. 


Portugalci so si z zmago nad Švicarji podaljšali upe na četrtfinale, odločala bo zadnja tekma s Francozi. Portugalci so po prvem delu vodili z 17-15, žilavi Švicarji pa se niso dali. A Portugalci so odbijali vse napade in na koncu slavili z 33-29. Naziv igralca tekme je pripadel Andyju Schmidu, dosegel je kar 11 zadetkov. Pri Portugalcih je bil najbolj raspoložen Victor Iturriza, ki je zadel 7, Fabio Magalhaes pa je dodal 6 zadetkov.

Francozi so za zdaj še stoodstotni, a poraz proti Portugalcem bi jih lahko pahnil v težave. Francozi so po prvem delu vodili z 16-14, tudi v drugem delu pa so držali minimalno razliko in slavili z 26-28. Bjarki Mar Elisson je bil igralec tekme, zadel je 9krat. Pri Francozih je 7 zadetkov dosegel Dika Mem, po 5 pa sta jih dodala Ludovic Fabregas in Kentin Mahe. Francozi bodo morali v zadnjem krogu na zmago, saj bi se ob porazu s Portugalci in zmago Norvežanov nad Islandci ustvaril krog treh reprezentanc.

Norvežani so pričakovano slavili v dvoboju z Alžirci, nihče ni pričakoval drugačnega razpleta. Že v prvem delu so Norvežani nadigrali Alžirce in ga dobili z 17-11. Tudi v drugem delu ni bilo nič drugače in Norvežani so zanesljivo slavili z 36-23. Sander Sagosen je postal igralec tekme, zadel je 6 krat, 7 zadetkov pa je dal Alexander Blonz. Pri Alžircih je 7 zadetkov dosegel Abdi Ayoub.

SP, SKUPINA 3: 

Švica : Portugalska 29:33(15:17) Scmid 11; Iturriza 7

Islandija : Francija 26:28(14-16) Elisson 9; Mem 7

Norveška : Alžirija 36:23(17-11) Blonz 7; Ayoub 7

FOTO: IHF EGIPT 2021

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja