Francozi in Norvežani upravičili vlogo favoritov

V skupini E Francozi še naprej ostajajo stoodstotni po zmagi nad Avstrijci. Norvežani so v večerni tekmi premagali Švicarje in si izboljšali položaj v skupini.


Francozi so rutinirano premagali Avstrijce in slavili z 35-28. Že po prvem delu so bili zanesljivi in vodili z 17-13. V drugem delu so še bolj stopili na plin in povečali razliko na dvoboju, ki se je igral v dvorani Dr. Hassana Mustafe oziroma dvorani 6. oktobra. Francozi so torej na vrhu skupine E, Avstrijci pa so po dveh krogih še brez točke. Naziv igralca tekme je pripadel vratarju Francije Vincentu Gerardu, ki je prikazal nekaj izjemnih obramb. Pri Francozih so bili strelci precej enakomerno razporejeni, po 4 zadetke sta dosegla Hugo Descat in Ludovic Fabregas, pri Avstrijcih pa je Tobias Wagner dosegel 7 zadetkov, 6 jih je dodal Lukas Huteček.

Norvežani so pokazali boljšo predstavo in rutinirano premagali Švicarje. Norveški levi so dominirali večino prvega polčasa in ga dobili z vodstvom 17-13. Tudi v drugem delu niso popuščali in na koncu slavili z 31-25. Norvežani so tako prišli do prvih 2 točk v skupini E, v zadnjem krogu pa jih čakajo naši sosedje Avstrijci. Pri Norvežanih je spet briljiral Sagosen, ki je dosegel kar 11 zadetkov, 6 jih je dodal Goran Johannessen. Norvežani so povsem ustavili Andyja Schmida, ki je dosegel samo 1 zadetek, po 7 pa sta jih dala Marvin Lier in Alen Milošević.

 

SP, SKUPINA E, ČETRTI TEKMOVALNI DAN:

Avstrija : Francija 28:35(13:17) Wagner 7; Descat in Fabregas po 4

Švica : Norveška 25:31(13:17) Milošević in Lier 7; Sagosen 11

FOTO: IHF

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja