Forma Francozov je zaskrbljujoča

Kvalifikacije na SP: Po odpovedi evropskih kvalifikacij,14. mesto na EHF Euro 2020


Nastopi na SP: 22. nastopov na SP, šest naslovov svetovnih prvakov (1995, 2001, 2009, 2011, 2015 in 2017).

Glavni trener: Guillaume Gille

Vzdevek: Les Bleaus

Po tem, ko so leta 1993 z drugim mestom na Švedskem osvojili svojo prvo medaljo na svetovnih prvenstvih, na naslednjih 13 svetovnih prvenstvih Francozi le trikrat niso osvojili stopničk. Osvojili so šest zlatih in štiri bronaste medalje. A popotnica za v Egipt ni najboljša. Na zadnjem evropskem prvenstvu so osvojili šele 14. mesto.

V Egiptu bodo Francijo zastopali tudi nekateri “veterani”. Luc Abalo in Cedric Sorhaindo sta stara že 36 let, Michael Gigou še dve leti več. Če ne bi bil poškodovan bi na prvenstvu verjetno nastopil tudi Nikola Karabatić, ki ima prav tako 36. let. A trener Guillaume Gille, ki je Francijo prevzel pred Eurom 2020 ima sladke skrbi. Prihaja namreč nova generacija na čelu z Nedimom Remilijom in Diko Memo, Ludovicom Fabregasom in Melvynom Richardsonom.

“Prvi rezultat v skupini bo zagotovo odločilen za prihodnost na tem tekmovanju, v kvalifikacijah za četrtfinale.Ob toliko tekmah v zadnjih letih z Norveško bo v tej tekmi malo presenečenj, zagotovo pa bo težka in odlična tekma,” je dejal 44. letnik na klopi Francije.

Francozi so ta teden odigrali tudi kvalifikacijsko tekmo za EURO 2022 proti Srbiji in presenetljivo izgubili. V francoski reprezentanci je tako zagotovo zelo pestro pred svetovnim prvenstvom, časa za izboljšanje forme pa ni več veliko.

FOTO: IHF

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja