Faraoni dobili bitko z ruskimi medvedi, remi med Švedi in Belorusi

Poleg slovenske zmage sta bili v skupini 4 danes odigrani še dve tekmi. Gostitelji prvenstva, Egipčani so z 28-23 odpravili Rusko rokometno zvezo. Egipčani so tako z enakim številom točk kot Slovenija na drugem mestu, mesto pred našo reprezentanco. Švedska in Belorusija sta se razšli z remijem (26-26), kar Švedsko trenutno uvršča na prvo mesto skupine.


Prvi polčas je Egipt dobil s kar sedmimi goli (15-8) prednosti, od tega jih je Mohamed Mamdouh zadel 6 in poskrbel, da je njegova reprezentanca na odmor odšla s precejšnjo razliko. Ruse je v prvih 30 minutah prizadela tudi poškodba Aleksandra Ermakova, ki pa se je v drugem polčasu vendarle vrnil na igrišče.

V drugem delu srečanja je bil eden najpomembnejših členov Egipta njihov vratar, Mihamed El Tayyar, ki je z nekaj izjemnimi obrambami svojemu moštvu pomagal vzdrževati prednost. Na žalost domače reprezentance pa ima končna zmaga tudi grenki priokus, saj se je poškodoval njihov kapetan, Ahmed El Ahmar, ki je Rusom zabil 6 golov. El Ahmar je bil proglašen tudi za igralca srečanja.

Belorusi so bili po srečanju s Švedsko precej razočarani, saj bi lahko odnesli tudi zmago. Po prvem polčasu so vodili že s 15-10, v drugem pa povsem popustili in na koncu komaj izvlekli remi. Štiri sekunde pred koncem jih je z zadetkom rešil Andriy Yurynok.

Egipčani se bodo na naslednji tekmi pomerili z Belorusi, Ruse pa čaka Severna Makedonija. Slovenski nasprotnik bo v petek ob 20.30 reprezentanca Švedske.

 

 

Foto: Egypt 2021

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja