Faraoni do triumfa ob otvoritvi

S sredo se je otvorilo 26 svetovno prvenstvo v dvoranskem rokometu, ki je letos na sporedu v Egiptu. Vloga branilcev naslova pripada Dancem, ki nastopajo v skupini D, skupaj z Vzhodnim Kongom, Bahrajnom in Argentino. Na prvenstvu bomo pesti kakopak stiskali tudi za Slovenijo, ki jo ognjeni krst čaka v četrtek proti reprezentanci Južne Koreje (skupina H). Nocoj so svetovno prvenstvo kot gostitelji otvorili Egipčani, ki so prišli do uvodne zmage na reprezentanco Čila. Faraoni so bili uspešnejši s 35-29.


Egipčani so dominirali v prvem polčasu in ga dobili kar z 18-12, kljub poskusom Čila, da bi zaostanek znižali. Podoben scenarij je bil viden tudi v drugem polčasu in čeprav so rokometaši Čila poskušali, so na koncu prevladale izkušnje gostiteljev. Z zmago so Egipčani prevzeli vodstvo v skupini G, za igralca srečanja pa je bil proglašen egiptovski zvezdnik, Yehia El Deraa, ki je zadel šest golov iz šestih poskusov.

V skupini G sta še Švedska in Severna Makedonija, ki ji je nastop na prvenstvu zaradi prevelikega števila obolenj s koronavirusom, prepustila Češka. V četrtek se bosta v Kairu torej pomerili še omenjeni moštvi, srečanje se bo pričelo ob 21.30.

 

Foto: Egypt 2021 Men’s Handball World Championship/ FB

 

 

One thought on “Faraoni do triumfa ob otvoritvi

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja