Dvakratni svetovni prvaki v polfinalu

Reprezentanca Španije si je s četrtfinalno zmago nad Norveško zagotovila mesto v  polfinalu 27. svetovnega prvenstva v rokometu. Španci so bili v Kariovi dvorani New Capital Sports Hall uspešnejši z 31-26.


Španija je pobudo prevzela že v prvem polčasu. Po izenačeni prvi polovici, so v drugem delu polčasa prišli do treh zadetkov prednosti (9-6) in v naslednjih minutah še povečevali svoje vodstvo, Norvežane pa je v igri držal edinole Sander Sagosen. Njegov prispevek pa ni bil dovolj, saj so Španci ušli na 6 golov prednosti in takšna je bila tudi razlika ob prvem premoru (21-15). Norvežane je doletela tudi smola v obliki poškodbe Sagosena, ki je bil bržkone njihov najbolj razpoložen igralec.

Drugi polčas so Norvežani pričeli silovito, s tremi zaporednimi zadetki, ki so jih dosegli Peter Overby, Magnus Jondal in Bjarte Myrhol so znižali na 21-18. Na žalost Skandinavcev pa bližje kot na 3 gole zaostanka niso uspeli priti, Španci pa so predvsem po zaslugi Alexa in Daniela Dušebajeva ohranili in ponovno povečali svoj naskok. Čas je bil španski zaveznik in reprezentantom Norveške je zmanjkalo moči za povratek, Španija pa tako nadaljuje borbo za naslov svetovnega prvaka.

Nagrada za igralca tekma je pripadla španskemu vratarju Rodrigu Corralesu, prvi strelec srečanja pa je bil Alex Dušebajev z 8 zadetki. Norveška prvenstvo končuje med petim in osmim mestom, Španci pa se bodo za mesto v finalu udarili z Danci. To bo obračun evropskih in svetovnih prvakov.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja