Domačini razbili Severne Makedonce, Švedi pa Čilence

Sobotni 2. krog skupine G je ponudil dve povsem neenakopravni srečanji. Reprezentanca Egipta je namreč povsem razbila Severno Makedonijo (38-19) in si s tem zagotovila napredovanje, prav tako pa je to uspelo Švedom, z visoko zmago nad Čilom (26-41).


Egipčani, gostitelji prvenstva niso Severnim Makedoncem pustili niti najmanjših možnosti. Že v prvih 15 minutah so povedli za več kot sedem golov, Makedonci pa so težko prihajali do priložnosti. Makedonske težave v napadu so botrovale temu, da so v prvem polčasu dosegli vsega 6 golov! Egipt je tako na prvi odmor odšel s prednostjo 20-6. Domačini so bili boljši tudi v drugem polčasu, ki so ga dobili z 18-13 in tako prišli do zaslužene zmage.

Švedi so v prvem polčasu Čilencem še pustili nekaj upanja, saj so te zaostajali za 4 gole (20-16), to pa jim je uspevalo predvsem po zaslugi hitrih protinapadov in odličnih obramb vratarja Mikaela Aggeforsa. V drugem polčasu so Švedi stopili na plin in povem povozili povozili Čilence, ki niso več niso mogli slediti visokemu tempu Skandinavcev. Za igralca srečanja je bil izbran Lucas Pellas, ki je za Švedsko prispeval kar 12 golov.

Švedska se bo v ponedeljek na zadnji tekmi skupine G merila z Egiptom, zmagovalec pa bo osvojil prvo mesto. Severni Makedonci in Čilenci se bodo borili za tretje mesto.

Foto: Egypt 2021

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja