Dolenec: “O tej tekmi moramo razmišljati, kot da gre za finalno tekmo”

V tem trenutku že odštevamo minute do prve slovenske tekme na SP v Egiptu, ko bo našim nasproti stala reprezentanca Južne Koreje. Slovenci bodo proti Korejcem v vlogi favoritov, kljub temu pa se kapetan Jure Dolenec in selektor Ljubomir Vranješ umirjata žogico in opozarjata, da bo tekma še kako zahtevna. 


“Od prvega januarja, ko so se začele priprave v Laškem, smo opravili veliko dela. Imeli smo številne skupinske in posamične sestanke, kot trener pa se vedno prizadevam za to, da so zadeve narejene še boljše. V četrtek nas čaka prva tekma z Južno Korejo. Gre za zelo neugodno reprezentanco, kombinacijo izkušenih in mladih igralcev, proti njej moramo igrati zelo zbrano vseh šestdeset minut. Ogledal sem si številne posnetke korejske reprezentance, na teh tekmah je praviloma v končnicah močno popustila, tako da bo na četrtkovi tekmi bržkone najbolj pomembnih in odločilnih zadnjih petnajst minut dvoboja,” napoveduje Vranješ.
Dolenec se prav tako zaveda, da uvodne tekme nikoli niso lahke. “Pred začetkom turnirja je vedno prisotna posebna energija, a vsi skupaj komaj čakamo, da stopimo na igrišče. Gre za tekmece, ki jih najmanj poznamo v naši skupini. Nazadnje smo se z njimi pomerili na svetovnem prvenstvu v Španiji 2013 in jih tudi premagali, njihov odpor pa smo zlomili še v drugem polčasu. Lahko pričakujemo njihovo globoko obrambo in hitro igro. V vsakem primeru je pred nami izjemno zahtevna tekma, ob tem pa gre še za prvo na prvenstvu. O tej tekmi moramo razmišljati, kot da gre za finalno tekmo, a tak pristop moramo imeti na vseh drugih tekmah v Egiptu.”
Foto: RZS

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja