Brez presenečenja: Norvežani in Francozi v četrtfinale

Švicarji so v revialni tekmi premagali Alžirce, Norvežani so potrebovali zmago proti Islandcem in upali na ugoden razplet na tekmi med Francozi in Portugalci. Razpletlo se je z zmagama Norveške in Francije, ki odhajata v četrtfinale. 


Švicarji so v revialni tekmi premagali Alžirce, ki so na prvenstvu dosegli le eno zmago. Že v prvem delu so vodili z 20-16, tekmo pa so pripeljali do konca z zmago 27-24. Igralec tekme je bil švicarski vratar Nicola Portner. Najboljši strelec pri Švicarjih je bil Tynowski z 6 zadetki, pri Alžircih pa Ayoub, ki je dosegel 6 zadetkov. Švicarji tako zaključujejo prvenstvo na 4. mestu v skupini 3, Alžirci pa na 6.

Norvežani so v tesni tekmi za biti ali ne biti premagali Islandce in si zagotovili četrtfinale. Tekma je bila napeta, po prvem delu pa je bil rezultat poravnan na 18-18. Norvežani so bili v drugem delu boljši in tekmo dobili z 33-35. Naziv igralca tekme je pripadel Goranu Sogardu, ki je dosegel 5 zadetkov, Sander Sagosen jih je dodal 8. Bjarki Mar Elisson je za Islandce dosegel 6 zadetkov. Norvežani tako potujejo v četrtfinale, Islandci pa sklonjenih glav zapuščajo prvenstvo.

Francozi so v večerni tekmi porazili Portugalce in pokopali vse njihove upe na četrtfinale. Že po prvem delu so Francozi zanesljivo vodili z 12-16. V drugem delu so dodali še prestavo višje in porazili Portugalce z 23-32. Najboljši strelec pri Francozih je bil Hugo Descat, ki je dosegel 8 zadetkov, pri Portugalcih pa Martins Soares z 6. Portugalci so na tem prvenstvu prikazali res dobre predstave in od četrtfinala jih je oddaljil praktično le tesen poraz z Norvežani. V prihodnosti bodo še kako nevarni.

SP, SKUPINA 3:

Švica : Alžirija 27-24(20-16) Tynowski 6; Ayoub 6

Islandija : Norveška 33-35(18-18) Elisson 6; Sagosen 8

Portugalska : Francija 23-32(12-16) Martins 6; Descat 8

 

FOTO: IHF EGYPT

One thought on “Brez presenečenja: Norvežani in Francozi v četrtfinale

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja