Brazilci odščipnili točko Špancem, Poljaki do obeh proti Tunizijcem

Tretji tekmovalni dan je prinesel že prva presenečenja. V skupini B so Brazilci uspeli odščipnit točko Špancem, čeprav je vse kazalo na gladko zmago evropskih prvakov. Nič manj zanimiva ni bila tekma med Tunizijo in Poljsko, ki so jo v drugem polčasu sebi v korist pripeljali slednji. V nadaljevanju bomo videli kako lahko slabši začetek vpliva na Špance, a glede na ekipo, ki jo imajo jih to ne bi smelo zmesti, prej še dodatno podžgati. 


ŠPANIJA : BRAZILIJA  29:29 (16:13)
Perez, Sole in Canellas po 4; Langaro in Ferreira po 6

Evropski prvaki Španci so nastope v Egiptu začeli z remijem proti Brazilcem. Po prvem polčasu so sicer vodili z 16:13. V prvem delu drugega polčasa so bili boljši tekmeci Španci, ki so povedli tudi že s šestimi goli prednosti (24:18) in kazalo je na to, da bodo tekmo brez težav pripeljali do konca. V nadaljevanju pa so bolje zaigrali Brazilci in v 59. minuti z igralcem manj celo povedli. A so Španci v zadnjem napadu prek izkušenega Raula Entrerriosa deset sekund pred koncem vendarle uspeli izvleči točko. Na koncu so bili točko bistveno bolj veseli Brazilci. Za Špance pa je bil to trenutek streznitve že na samem začetku.

TUNIZIJA : POLJSKA  28:30 (17:17)
Sanai 9; Moryto 11

Na drugi tekmi skupine B so bili Poljaki boljši od Tunizijcev. Tekma, ki je bila izenačena že od samega začetka. Četudi si je katera izmed reprezentanc priigrala kakšno večjo prednost jo je druga reprezentanca zelo hitro ujela. Tako smo v prvem polčasu videli vodstvo Poljakov z 0:3, kasneje vodstvo Tunizije z 9:5. A v izjemno razburljivi tekmi so rokometaši Poljske do konca polčasa uspeli ujeti priključek in tako sta reprezentanci na odmor odšli poravnani (17:17).  V drugem polčasu smo spremljali nadaljevanje izjemno izenačene tekme. Sicer Tunizijci nikoli v drugem polčasu niso vodili to ni nič zmanjšalo napetosti tekme. Potem, ko so Poljaki povedli z 22:26 pa vodstva niso več spustili iz rok. Do konca se je prednost nekoliko stopil, a vseeno so obdržali dva zadetka prednosti in slavili z 28:30.

V drugem krogu se bosta pomerili reprezentanci Španije in Poljske ter Tunizije in Brazilije. Španci nujno potrebujejo zmago, a jim bodo zagotovo bolj samozavestni Poljaki poizkušali otežiti delo, Brazilci pa bodo na krilih točke proti Špancem lovili novo morda celo dve proti Tuniziji.

FOTO: IHF

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja