Brata Dušebajev obračunala z nemočnimi Francozi

Ob 14.30 se je s tekmo za tretje mesto pričel začetek konca svetovnega rokometnega prvenstva v Egiptu. Srečanje za bronasto medaljo je bilo uvertura pred velikim finalom med Švedsko in Dansko. Tudi v obračunu za tretje mesto pa ni manjkalo velikih rokometnih imen, saj sta se merili reprezentanci Španije in Francije. 


Tekmo je veliko bolje odprla reprezentanca Španije. Že v prvih petih minutah so si Španci priigrali visoko prednost s štirimi goli (4-0), Francozom pa niso pustili do zadetka. Uvodna dominacija “furije” se je izkazala za ključno tudi v nadaljevanju polčasa. Francozi so se namreč trudili nadoknaditi začetni zaostanek, pri tem pa niso bili povsem uspešni. Kazalo jim je sicer že precej slabo, saj so Španci z zadetkom Alexa Dušebajeva v 8. minuti povedli za +5 (7-2), kar je lahko na tekmah za medalje že precej lepa prednost. Francozi se v tako zgodnji fazi tekme niso imeli namena predati in v 27. minuti so Španiji vendarle zadihali za ovratnik, saj je Michael Guigou zadel za 14-12. Da so Španci ob polčasu vendarle vodili za tri zadetke je poskrbel Dušebajev, ki je v 30. minuti zadel za 16-13.

V začetku drugega polčasa je sledila uvodna ofenziva Francozov, ki so se z zadetkoma Huga Descata in Ludovica Fabregasa približali na 16-15. A Španci so imeli odgovor, saj so takoj tudi sami dosegli dva zaporedna zadetka in v nadaljevanju Francoze držali na varni razdalji. V 42. minuti so Španci povedli že s šestimi goli prednosti (24-28) in povratek Francije je bil vse težji. Vsakič, ko se je Francija uspela približati na 3 gole zaostanka je imela Španija pripravljen odgovor in, ko je Španija v 53. minuti povedla z 32-25, je bilo jasno, da je finale odločen.

Končni rezultat je znašal 35-29 v korist Španije. Alex Dušebajev (8 golov) in Daniel Dušebajev (6 golov) sta bila najboljša strelca svojega moštva, za Francoze pa je 7 zadetkov dosegel Hugo Descat. Za Špance je to druga bronasta medalja na svetovni prvenstvih.

ŠPANIJA : FRANCIJA 35 : 29

Foto: Egypt 2021

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja