Belorusi do zmage in napredovanja

Belorusi so brez težav ugnali reprezentanco Južne Koreje (32-24) in tako potrdili napredovanje v drugi del svetovnega prvenstva v Egiptu. Belorusi so po zaslugi boljše gol razlike sedaj prvi v skupini H, na svojem računu pa imajo 4 točke. Na drugem mestu so Rusi z enako bero točk, Slovenci so tretji, na zadnjem mestu pa Korejci, ki več nimajo možnosti preboja v drugi krog. 


Beloruski selektor Iouri Shevtsov je bil zadovoljen s prikazanim. “Dve pomembni točki za nas, ki sta nam zagotovil preboj v glavni del,” je bil zadovoljen Shevtsov in dodal: “Za prihodnja srečanja želimo še izboljšati našo predstavo. Za nas je dobro, da smo začasno prevzeli vodstvo v skupini, a čaka nas še težka tekma s Slovenijo in tam bomo iskali pozitiven rezultat, ki bo potrdil naše napredovanje.”

Najboljši beloruski posameznik srečanja proti Južni Koreji je bil Mikita Vaulupau, ki je po srečanju dejal: ” Osvojitev te nagrade je zame motivacija, da na prihodnjih srečanjih igram še bolje. To je rezultat kontinuiranega trdega dela. Nikoli ni nič lahko. Za zmago je potrebno trdo delati.”

V vrstah Koreje kljub porazu ni vladalo preveliko razočaranje: “Naša današnja predstava je boljša od tiste na prvi tekmi. Ekipa je še mlada in mora pridobiti izkušnje. Naš cilje je, da potegnemo izkušnjo svetovnega prvenstva in kot smo obljubili bomo z vsako tekmo izboljšali našo predstavo,” je po tekmi povedal korejski selektor Land ll-koo.

V ponedeljek bodo tako na sporedu še zadnje tekme skupine H, ko se bo Slovenija udarila z Belorusijo, Rusija pa z Južno Korejo.

 

Foto: Egypt 2021

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja