Angola po tihem cilja na drugi del tekmovanja

Kvalifikacije na SP: 4. mesto na Afriškem rokometnem prvenstvu 2020


Nastopi na SP: 4. nastop, najboljši rezultat 20. mesto (2005)

Glavni trener:Nelson Damião Catito

Vzdevek ekipe: Črne vzvode

Angola velja za eno izmed najboljših ekip v Afriki že vrsto let. Angolci so se že trikrat zapored na afriškem prvenstvu uvrstili v polfinale leta 2016, 2018 in 2020, kjer so dvakrat osvojili tretje mesto.

“Naša skupina je težka in izzivalna,” pravi trener Angole Nelson Damião Catito. V skupini C bosta boj za 3. mesto najverjetneje bila prav reprezentanci Angole in Japonske. Favorit skupine Hrvaška in močna ekipa Katarja bosta ciljala na prvi dve mesti skupine, a so Angolci v preteklosti že dokazali, da so lahko trn v peti marsikateri favorizirani reprezentanci.

Na uvodni tekmi svetovnega prvenstva za moške 2019 v Københavnu proti Katarju je Angola do zadnje minute zaostajala za en gol. 25 sekund pred koncem so Angolci uspeli zadeti dvakrat zapored in dosegli izjemno zmago nad favoriziranimi Katarci. Čeprav jim ta fenomenalna zmaga nad Katarjem ni pomagala do uvrstitve v naslednji del tekmovanja, jim je zagotovo dala potrditev česa so sposobni.

Po besedah trenerja Catita ima Angola dva cilja za Egipt 2021: “Želimo izboljšati naše zadnje uvrstitve iz preteklih svetovnih prvenstev – 23. Nemčija / Danska 2019 in 24. v Franciji 2017 – ter razviti svojo rokometno filozofijo.”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja