Analiza s strokovnjakom: Pred tekmo Slovenija-Severna Makedonija

Slovenci so na zadnji tekmi prvega dela svetovnega prvenstva v Egiptu dosegli zmago proti Belorusiji. Zmaga, s katero si Slovenci v drugi del tekmovanja nesejo dve točki je bila izjemno pomembna pred nadaljevanjem SP. Pred začetkom drugega dela SP smo v naši rubriki “Lidlova rokometna analiza” gostili bivšega pomočnika v slovenski reprezentanci Uroša Šerbca.


S Severno Makedonijo se je slovenska vrsta nazadnje pomerila v pripravah na lanskoletno evropsko prvenstvo. Na prvi tekmi pod vodstvom selektorja Ljubomira Vranješa je Slovenija v Slovenj Gradcu slavila zmago s 33:28. Pred tem je Slovenija zmagala tudi na obeh dosedanjih tekmah na svetovnem prvenstvu – v Katarju 2015 s 30:28, v Franciji 2017 pa s 30:22. Obe tekmi na evropskih prvenstvih pa sta se končali z zmagoslavjem makedonske izbrane vrste: v tekmi za 5. mesto v Srbiji 2012 je Slovenija klonila s 27:28, na Hrvaškem 2018 pa s 24:25.

Severni Makedonci so v Egipt pripotovali praktično tik pred zdajci, saj so jih organizatorji na tekmovanje povabili namesto Češke. Ta je bila primorana udeležbo odpovedati zaradi številnih okužb članov svoje reprezentance z novim koronavirusom.

Današnji gost v rubriki “Lidlova rokometna analiza” je Uroš Šerbec. Nekdanji odlični slovenski reprezentant in zdaj trener avstrijskega prvoligaša SC Ferlach se je razgovoril o avstrijskem rokometu, odnosu z RZS po nenadni odslovitvi s položaja pomočnika selektorja v reprezentanci in slovenski igri na SP:

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja