Analiza s strokovnjakom: Pred tekmo Slovenija-Rusija

Po odličnem uvodu na SP in visoki zmagi nad Južno Korejo se bo slovenska rokometna reprezentanca jutri pomerila proti Rusom, ki so na prvi tekmi SP remizirali proti Belorusom. Današnji gost v naši rubriki “Lidlova rokometna analiza” je bivši slovenski reprezentant Jure Natek. Bivšega člana Magdeburga smo povprašali o njegovi novi karieri in nastopu slovenske reprezentance v Egiptu.


Ruska zasedba je ena izmed dveh moštev, ki sta prejeli uvodoma predvideno povabilo na zaključni turnir. Ekipa nekdanjih svetovnih prvakov – naslova je osvojila v letih 1993 in 1997 – je na zadnjem evropskem prvenstvu, v konkurenci Madžarske, Islandije in Danske, tekmovanje zaključila že po prvem delu. Slovenija ima proti Rusiji negativno statistiko. Na dvanajstih tekmah je dosegla štiri zmage in doživela osem porazov, zadnji trije dvoboji pa so se končali v korist Slovenije. Nazadnje jo je premagala na svetovnem prvenstvu v Franciji 2017, pred tem tudi na mundialu v Španiji 2013.

Jure Natek je po končani igralski karieri prevzel vlogo vodje mlajših rokometnih reprezentanc v Sloveniji. Analizo z Natkom si oglejte v spodnjem videu:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja