Analiza s strokovnjakom: Pred tekmo Slovenija-Belorusija

Slovenska rokometna reprezentanca je na SP doživela prvi poraz. Nepričakovano so na včerajšnji drugi tekmi v Egiptu izgubili z Rusi, ki so bili boljši z 31:25. Slovence tako jutri čaka izjemno pomembna tekma pred nadaljevanjem drugega dela prvenstva proti Belorusom. V naši rubriki “Lidlova rokometna analiza” smo tokrat gostili znanca slovenskega rokometnega občinstva Benjamina Teraša, ki se je razgovoril o delu mlajših slovenskih reprezentanc in analiziral tekmo z Rusijo.


Benjamin Teraš je slovenski rokometni trener, ki deluje tudi kot pomočnik selektorja Saše Prapotnika v mladinski reprezentanci Slovenije. Teraš je nedavno tudi prekinil sodelovanje z MRD Dobovo, katerega je v lanski sezoni lige NLB popeljal do visokega 5. mesta. Pred tem je deloval tudi kot trener v vrstah Trima Trebnjega.

Slovenija je doslej odigrala enajst tekem z Belorusijo. Na osmih je zmagala, enkrat igrala nedoločeno, dvakrat pa izgubila. Na svetovnih prvenstvih jo je obakrat premagala, v Španiji 2013 s 27:26, v Katarju dve leti kasneje pa s 34:29.

V naši rubriki “Lidlova rokometna analiza” se je rokometni strokovnjak razgovoril o delu z mladimi rokometaši po Sloveniji in komentiral tudi stanje slovenske rokometne reprezentance na SP v Egiptu:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja