Američani brez svetovnega prvenstva, njihovo mesto bo zasedla Švica

Koronavirus že resno vpliva na svetovno prvenstvo v rokometu. Po tem, ko so nastop odpovedali Čehi, je enaka usoda sedaj doletela tudi Američane. Po tem, ko so imele Združene države Amerike težave z kar 18 okužbami so nato sporočili, da bodo na prvenstvo odšli le z 12 rokometaši. A to se ne bo zgodilo.


Američani so morali prvi nastop na svetovnih prvenstvih po 20. letih namreč odpovedati. Kot druga nadomestna država bo njihovo mesto prevzela Švica. Po seznamu nadomestnih držav, ki je sestavljen v skladu z merili uspešnosti na kvalifikacijskega dogodka na celini zadnjega svetovnega prvaka (Danska) je bila po Makedoniji za naslednje mesto nominirana Švica, ki je na EURO 2020 osvojila 16. mesto. Takrat so v skupinskem delu izgubili tudi proti slovenski izbrani vrsti.

Švicarji pa so pred izjemno težko nalogo. Igrali bodo v skupini smrti, skupaj z Avstrijo, Francijo in Norveško, tako da jih čaka izjemno težka naloga za osvojitev morebitnega tretjega mesta, ki še pela v naslednji del tekmovanja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja