Alžirija v boj za tretje mesto v skupini F

Kvalifikacije na SP: 3. mesto na Afriškem rokometnem prvenstvu 2020


Nastopi na SP: 14. nastop, najboljši rezultat 13. mesto (2001)

Glavni trener: Alain Portes (FRA)

Vzdevek ekipe: Fennecovi

Alžirska reprezentanca je bila med leti 2008 in 2016 ena izmed bolj dominantnih reprezentanc v afriškem rokometu. Alžirci so leta 2014 osvojili tudi afriško prvenstvo, vendar so “Fennecovi” v zadnjih letih naredili korak nazaj. Med drugim se niso uvrstili na zadnja dva svetovna prvenstva.

S francoskim trenerjem Alainom Portesom, se Alžirija vrača in si želi nadaljevanja v glavni del svetovnega prvenstva, potem ko na zadnjem nastopu na SP ni uspela zmagati. 58-letni Portes je izkušeni trener, ki je med letoma 2009 in 2013 opravljal funkcijo selektorja Tunizije, med letoma 2013 in 2016 pa je vodil francosko žensko reprezentanco.

“Žreb nam je namenil težko skupino in jasno je, da sta Portugalska in Islandija med najmočnejšima ekipama. Na prvi tekmi se bomo borili proti Maroku, nato pa bomo poskušali narediti presenečenje proti Islandiji in Portugalski,” je dejal trener Alain Portes.

“Alžirija se ni uvrstila na zadnji SP, zato si želimo prikazati le najboljše proti močnim ekipam, ki bodo igrale in veseli smo te priložnosti,” še dodaja trener Alžirije, ki bo taktiko na SP iskal v kombinaciji mladih in izkušenih igralcih: “Mislim, da se bom zanesel na izkušene igralce, tako da jih povežem z mladimi igralci z velikim potencialom, ki se bodo na tem turnirju veliko naučili.”

Alžirci se bodo v skupinskem delu tekmovanja v skupini F pomerili proti Portugalski, Islandiji in Maroku.

FOTO: CAHB

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja