Aleš Pajovič še naprej na trenerskem stolčku Avstrije

Nekdanji slovenski reprezentant Aleš Pajovič bo še naprej opravljal delo glavnega trenerja avstrijske reprezentance. Dober teden pred začetkom svetovnega prvenstva v Egiptu je pogodbo podaljšal do junija 2023. Pajovič je na klop Avstrije sedel leta 2019. Že naslednje leto pa jih je na domačem evropskem prvenstvu pripeljal do osmega mesta, kar je najboljši rezultat avstrijske rokometne reprezentance na velikih tekmovanjih v novejši zgodovini.


Aleš Pajovič, ki bo 6. januarja dopolnil 42 let je po podaljšanju pogodbe na novinarski konferenci avstrijske reprezentance dejal: “Zelo sem zadovoljen in zahvaljujem se za izkazano zaupanje. Z veseljem delam s fanti, imamo res super igralce z veliko potenciala. Naš cilj je narediti nov korak naprej in ves čas razvijati moštvo.” Pred odhodom v Egipt, kjer bo Avstrija na svetovnem prvenstvu moči merila z Ameriko, Norveško in Francijo, bodo varovanci Aleša Pajoviča odigrali še dve tekmi proti Nemčiji v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo leta 2022.

Na lestvici najboljših strelcev slovenske reprezentance je Pajović z 181 zadetki na drugem mestu, takoj za Luko Žvižejem (217). Po številu nastopov je z 181 odigranimi tekmami na 8. mestu. Bil je tudi član slovenske reprezentance, ko je ta leta 2004 na domačem evropskem prvenstvu osvojila srebrno medaljo.

FOTO: Uros Hocevar/kolektiff

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja