Faraoni meljejo dalje, Rusi ohranili možnosti za četrtfinale

V skupini IV sta bili poleg obračuna med Slovenijo in Švedsko odigrani še dve tekmi. Reprezentanca Ruske rokometne zveze je visoko ugnala Makedonijo (32-20), Egipt pa je odpravil Beloruse (35-26). 


Gostitelji prvenstva so velik del posla opravili že v prvem polčasu, saj so na odmor odšli s prednostjo 21-14, znova pa je blestel kapetan Ahmed El Ahmar s petimi zadetki. Faraoni niso popuščali niti v drugem polčasu, ko so svojo prednost do konca srečanja še povečali. Za igralca tekme je bil proglašen Ahmed Hesham, ki je zadel pet golov.

Rusi so z zmago na Severnimi Makedonci ohranili svoje upe za uvrstitev v četrtfinale. Že prvi polčas so dobili z 10 zadetki razlike (19-9), spet se je izkazal ruski vratar Viktor Kireev, ki je zbral sedem obramb. Rusi so v drugem polčasu uspeli ubraniti svoje vodstvo, največ zadetkov pa je zadel Igor Soroka, ki je bil tudi igralec srečanja.

Rusi se bodo za mesto v četrtfinalu borili proti Švedom, medtem ko bodo Makedonci svoje zadnje srečanje na prvenstvu odigrali proti Belorusiji.

Foto: Egypt 2021

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja