Rokometni velesili v boju za bron

Danes bomo priča zadnjemu dnevu svetovnega prvenstva 2021 v Egiptu. Medtem, ko se bo veliki finale med reprezentancama Švedske in Danske pričel ob 17.30, pa bomo ob 14.30 priča dvoboju dveh “ranjenih” levov, Španije in Francije. Francoze so v polfinalu, z 32-26 izločili Švedi, za Špance pa so bili premočni Danci, s 35-33.


Francosko nezadovoljstvo po polfinalnem porazu je bilo precej veliko. 23-letni Dika Mem, ki sicer brani barve Barcelone se v izjavi za medije niti ni ozrl na tekmo za bronasto medaljo, pač pa je bil z mislimi že pri olimpijskih igrah. “To je bila težka tekma, nismo igrali dobro. Bili so boljši in čestitam jim za zmago. Naš trener Guillaume Gille je odličen trener, čeprav je šele pričel delati z nami. Izgledali smo precej bolje kot na evropskem prvenstvu. V prihodnosti lahko napredujemo in smo še boljši. Švedska je bila danes boljša in je zasluženo zmagala. Sedaj nas čakata Hrvaška in Portugalska v kvalifikacijah za olimpijske igre v Tokiu in tam želimo zmagati.”

Memovo mnenje je delil tudi trener Gille, ki je hkrati poudaril, da so imeli Francozi preko turnirja tudi nekaj težav s poškodbami. “Izgubili smo možnost, da igramo v finalu, a naše glave so še zmeraj pokonci, saj smo uvrščeni med najboljše štiri,” je še dodal francoski selektor, podobno pa razmišlja tudi Michaël Guigou: “Strinjam se s trenerjem, sedaj se bomo osredotočili na naslednjo tekmo. Za nami je dober turnir, a tudi z nekaj nesreče, saj so nas pestile številne odsotnosti, naša tarča pa je sedaj bronasta medalja.”

Razočaranje po tesnem porazu z Dansko je seveda prevladovalo tudi v španskem taboru, a selektor Jordi Ribera je kljub vsemu zadovoljen z izkupičkom. “Srečanje je bilo težko, imajo dobre igralce in obrambo. Prvi 15 minut je bilo zelo pomembnih, saj smo lahko videli na kakšen način bodo igrali, imeli smo nekaj težav, a nam je uspelo zadevati. V drugem polčasu smo imeli nekaj priložnosti, poskušali smo napredovati, a Danska je bila premočna,” je misli strnil Ribera, ki je našel tudi pohvalo za svoje varovance: “Bili so vztrajni do zadnje minute, sedaj pa se morajo osredotočiti na naslednjo tekmo.”

Francija se bo tako borila za svojo peto bronasto in skupno dvanajsto medaljo s svetovnih prvenstev. Španija ima za zdaj eno tretje mesto in dva naslova svetovnih prvakov, današnja zmaga bi pomenila četrto medaljo za Špance.

Foto: Egypt 2021

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja